Meny

Europeere drept i angrep på nattklubb i Mali

Fem personer ble drept i angrepet på nattklubben og restauranten La Terrasse. Her står helsepersonell utenfor stedet, som er populært blant utlendinger bosatt i Bamako. Foto: Adama Diarra / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En belgisk politimann og en franskmann er blant ofrene for angrepet mot en nattklubb i Malis hovedstad Bamako.

EUs utenrikssjef Federica Mogherini har fastslått at det dreier seg om et terrorangrep, og på en pressekonferanse i Riga lørdag bekreftet hun at en av de drepte var en politimann som jobbet for EUs delegasjon i Bamako.

Angrepet mot nattklubben og restauranten La Terrasse i det livlige Hippodrome-distriktet skjedde like etter midnatt lørdag.

Lokale kilder opplyste kort tid etter at to personer fra Mali og to utlendinger var drept. Det kom også meldinger om at en tredje europeer døde etter å ha blitt brakt til sykehus, men dette er ikke bekreftet.

FNs fredsbevarende styrker MINUSMA har imidlertid meldt at en femte person er drept, og at vedkommende er fra Mali.

Skadde sveitsere

Åtte sårede personer er innlagt på sykehus, blant dem tre sveitsiske statsborgere, opplyser sykehuskilder.

Angrepet skjer samtidig som det pågår viktige fredsforhandlinger mellom Malis regjering og opprørere nord i landet.

Både Belgia og Frankrike fordømmer angrepet.

President François Hollande kaller angrepet for «feigt» og lover å tilby Mali hjelp. Frankrike har allerede over 3.000 soldater utplassert i Vest-Afrika for å bekjempe ytterliggående opprørere knyttet til al-Qaida.

Lik i gaten

Øyenvitner opplyser at brannmenn bar bort liket av franskmannen fra nattklubben, mens likene av de to malierne, en politimann, en privat vakt og belgieren lå igjen på gata.

– Dette er et terrorangrep, selv om vi venter på en endelig avklaring, sa en politimann på åstedet.

En mann og en kvinne åpnet ild med «tunge våpen», mens en tredje gjerningsperson holdt vakt ved inngangen, skriver avisen Le Combat på sine nettsider. Opplysningene er ikke bekreftet.

Populært område

Politiet sperret av området, som er et populært restaurantområde for utlendinger som bor i byen, men de få vitnene til angrepet var lite villige til å forklare seg av frykt for represalier.

Franske styrker tok for to år siden tilbake kontrollen over de vidstrakte ørkenområdene nord i Mali etter at tuareg-separatister og al-Qaeda-krigere hadde tatt kontrollen i området vinteren 2012.

De militante islamistene har imidlertid fortsatt å angripe, og det er stadig sammenstøt i ørkenen.
Populært