Meny

Politiet ber samfunnsdebattant dempe seg

Amal Aden har stått fram som lesbisk og skrevet bøker blant annet om homofile i minoritetsmiljøene. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere ganger har politiet bedt samfunnsdebattanten Amal Aden om å dempe seg i det offentlige rom.

Politiet har bedt 31-åringen ligge lavt og ikke provosere så kraftig i sine offentlige ytringer, skriver VG.

Selv mener Aden at det ikke er blitt mer ytringsfrihet og mindre selvsensur slik statsminister Erna Solberg (H) lovet etter terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i januar. I uka som har gått, har hun mottatt nye trusler og trakassering, skriver avisen.

– De samme myndighetene som sier at ytringer må forsvares, ber meg ligge lavt. Livet mitt er et mareritt, jeg har søvnløse netter og jeg er bekymret for meg selv og barna mine. Men jeg føler at jeg ikke kan gi opp, spesielt ikke av hensynet til jentene som opplever at deres frihet blir undertrykt i religionens navn, sier Amal Aden.

Aden vokste opp som gatebarn i Somalia og kom til Norge som flyktning i 1996. Hun har gitt ut flere bøker, blant annet om integrering og homofile flyktninger, og har selv stått fram med sin lesbiske legning.

Direktør Knut Olav Åmås i Stiftelsen Fritt Ord støtter hennes bønn om nødvendig beskyttelse fra politiet for å kunne fortsette sin foredragsvirksomhet og sin profil som samfunnsdebattant.

Politiinspektør Einar Harald Aas ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt skriver i en epost til avisen at de har en god dialog med Aden, hvilket innebærer både veiledning og aktive tiltak. (©NTB)

Populært