Meny

Stortinget publiserte sensitive opplysninger om asylbarn

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingets administrasjon la ved en glipp ut konfidensielle opplysninger om afghanske asylsøkere og returnerte asylbarn på sin nettside torsdag.

Dokumentene lå ute i rundt ett døgn før de ble fjernet fredag formiddag, melder NRK.

Til sammen åtte personer har lastet ned dokumentene, som blant annet inneholder sensitive personopplysninger som fullt navn, fødselsår, avreisedato og retur-destinasjon på asylbarn som ble returnert i fjor.

Dokumentene ble sendt som vedlegg i et brev fra Justis- og beredskapsdepartementet til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i forbindelse med den såkalte asylbarn-saken, men uten informasjon om at dokumentene var unntatt offentlighet.

Lederen i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Martin Kolberg (Ap), mener saken er uheldig, men viser til manglende informasjon fra Justisdepartementet.

– Her har man nok gjort en feil som selvsagt ikke burde skjedd. I denne saken er det mange bilag, og Justisdepartementet har verken sladdet konfidensiell informasjon eller opplyst om at dette var unntatt offentlighet. Derfor må vi nok akkurat i dette tilfellet dele ansvaret mellom departementet og Stortinget, sier Kolberg.

Populært