Meny

Enda en vinterstorm lammer USA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et kraftig snøvær som strekker seg fra Texas til New England, har ført til innstilte flyavganger, stengte skoler og kaos på motorveiene de siste dagene.

Særlig i Kentucky der det har falt nærmere 60 centimeter snø mange steder, råder det kaos på veiene.

– Hjelpen kommer, sa en talsmann for nasjonalgarden i delstaten, Kirk Hilbrecht, til CNN, henvendt til hundrevis av bilførere som har måttet tilbringe natten i bilene sine, begravd i dyp snø.

I tillegg til de mange bilene sitter også rundt 200 trailere fast i snøen på de uframkommelige motorveiene I-65 og I-24.

Sjekk været der du er

Fly utfor rullebanen

Rundt 4.000 flyavganger ble innstilt torsdag, og snøværet var trolig også en viktig årsak til at et passasjerfly skled av rullebanen på LaGuardia-flyplassen i New York.

Flyet til Delta Air Lines kom fra Atlanta med 127 passasjerer og ble hengende på et gjerde, bare meter fra vannet i Flushing Bay. Passasjerene ble evakuert, og bare to av dem fikk lettere skader.

Uhellet førte til at flyplassen ble stengt i flere timer, og gjorde kaoset i flytrafikken på østkysten på grunn av værforholdene, enda verre.

Skoler stengt

Skoler og offentlige kontorer ble stengt i Washington, New Jersey, South Carolina og Tennessee, og guvernøren i Kentucky erklærte unntakstilstand.

I Washington ignorerte barn og voksne et forbud mot å ake eller stå på ski i bakken ved Kongressen, som ble innført etter terrorangrepet 11. september 2001.

Men politiet forsøkte ikke å fjerne dem som tok opp den gamle tradisjonen i protest mot forbudet.

I Arkansas, Illinois, Indiana og Ohio ble det noen steder registrert opp til 30 centimeter snø, og underkjølt regn gjorde kjøreforholdene vanskelige i sørstater som Mississippi og Alabama.

Det kraftige snøværet over Kentucky forflyttet seg torsdag videre til Virginia og deretter til New York og de sørlige delene av New England.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært