Meny

Tidligere politiledere støtter Jensens politikritikk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den korrupsjonssiktede politilederen Eirik Jensen får støtte fra flere tidligere polititopper i sin kritikk av norsk politi.

Jensen som torsdag lanserte sin selvbiografi «På innsiden. Historien om mitt politiliv», angriper det han kaller et justisvelde og byråkratisering i norsk politi.

– Jeg håper boka kan dra i gang noen interessante prosesser internt i politiet. Jeg håper det er dette jeg blir husket for, sa Jensen som satte i gang bokprosjektet lenge før han ble pågrepet og siktet for korrupsjon og medvirkning til grov narkotikaforbrytelse.

Jensens nærmeste leder fra 2001 til 2011, Øyvind Norgaren, sier til Dagbladet at han kjenner seg godt igjen i mye av det Jensen setter fingeren på.

Les også: Eirik Jensen: - Jeg er sliten

– Lederrollene blir fylt med folk med høy utdannelse innen ledelse og organisering, men de har ingen politifaglig bakgrunn. Det glipper på det politifaglige, praktikerne mangler. Det er et faresignal. Man må finne en kombinasjon av disse, sier Nordgaren.

Han sier det er blitt så strømlinjeformet i politiet at ingen tør å gå på tvers av hva toppene sier.

Les også: Eirik Jensen går kraftig ut mot politiet

Også tidligere spaner Johnny Brenna er enig i mye av Jensens kritikk av politiet. Det samme er tidligere leder av voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde.

– Jeg kjenner godt igjen det han sier om å utfordre det bestående. Å være ansatt lenger ned i organisasjonen og framsette konstruktiv kritikk kan være veldig krevende, sier hun.

Populært