Meny

Massakre i landsby nord i Nigeria

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 45 personer er drept i en massakre i en landsby nordøst i Nigeria, ifølge lokale kilder. Den ytterliggående gruppa Boko Haram antas å stå bak.

En rekke øyenvitner og militære kilder har opplyst at flere titall mennesker ble drept i angrepet mot landsbyen Njaba, deriblant mange barn. De rapporterte dødstallene varierer mellom 45 og 68.

– Jeg deltok i opptellingen av lik. 68 personer ble drept, sier Muminu Haruna, en 42-åring som greide å flykte etter å ha gjemt seg i et kornlager sammen med om lag åtte andre.

Hus påtent

Haruna forteller også at de ytterliggående islamistene angrep barn med overlegg, og at mesteparten av landsbyen har brent ned.

Angrepet skjedde tirsdag, men ettersom Njaba ligger i et avsidesliggende område, ble det først kjent for omverdenen torsdag.

De ytterliggående islamistene innledet angrepet tidlig om morgenen ved å skyte mot husene. Ved 13-tiden samme dag skal de ha dratt videre.

Tenåringer

En 62-årig kvinne, Falmata Bisika, sier hun mistet fire at barnebarna sine. Angrepet ble utført av menn med skytevåpen og eksplosiver. De var «væpnet til tennene», forteller hun.

Angriperne satte fyr på hus og butikker med brannbomber og skjøt mot alle som forsøkte å flykte, spesielt tenåringer og eldre, sier hun videre.

En mann fra landsbyen som nå bor i delstatshovedstaden Maiduguri, sier til Reuters at to av slektningene hans ble drept.

– Min storebror og min søsters eldste sønn ble drept. Jeg kan ikke engang reise dit nå, sier Ibrahim Wagu.

Populært