Meny

Kan bli ny norsk IS-rettssak før sommeren

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) tar sikte på å føre en ny IS-sak for retten i løpet av tre måneder mot en 23-åring fra Fredrikstad som ble pågrepet i desember

PST mener 23-åringen dro til Syria i september 2013. Der skal han ha sluttet seg til Jabhat al-Nusra, som er al-Qaida i Syria, og til den såkalte Islamske staten (IS), før han returnerte til Norge i februar året etter, skriver VG.

Etter at mannen kom hjem til Norge i februar i fjor, ble han pågrepet og senere løslatt. I desember ble han pågrepet igjen, og nå ble han varetektsfengslet. Fredag ble 23-åringen fengslet på nytt i Oslo tingrett. I fengslingskjennelsen står det at PST forventer å sende saken videre til Det nasjonale statsadvokatembete denne måneden.

– Vi tar sikte på en hovedforhandling før sommeren, sier politiadvokat Anne Caroline Bakken Staff i PST til VG.

– Han nekter straffskyld og har et ønske om saken blir iretteført så snart som mulig, sier Svein Holden, 23-åringens forsvarer, til VG

Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 147 d:

«Med fengsel inntil 6 år straffes den som danner, deltar i, rekrutterer medlemmer eller yter økonomisk eller annen materiell støtte til en terrororganisasjon, når organisasjonen har tatt skritt for å realisere formålet med ulovlige midler.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus