Meny

Dansk sympatistreik for Norwegian-ansatte

Dansk sympatistreik for Norwegian-ansatte

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Serviceforbundet i Danmark tar trolig ut 3.000 medlemmer i sympatistreik med de streikende flygerne i Norwegian, dersom det ikke blir enighet mellom partene.

Forbundet organiserer ansatte i en rekke støttefunksjoner innen rengjøring, sikkerhet og teknikk. En eventuell streik kan først begynne om to uker.

– Jeg vil anta at 3.000 medlemmer blir tatt ut i en eventuell sympatistreik, herav 2.000 medlemmer med funksjoner i luften, sier forbundsleder John Dybart til nyhetsbyrået Ritzau.

Serviceforbundet er del av den danske hovedorganisasjonen LO. Hovedorganisasjonen sier de vil ha et møte neste uke for å diskutere om flere medlemmer skal tas ut i sympatistreik.

Kan utvides til sikkerhetsansatte

Forbundet varslet om streiken torsdag. Dersom det ikke blir enighet mellom pilotene og Norwegian denne uken, vil et nytt streikevarsel bli sendt neste uke.

– Vårt forbund dekker både kabin og cockpit. Vi kan også utvide sympatistreiken til enkelte sikkerhetsansatte på flyplassene, sier Dybart, som forteller at streikevarselet kommer etter oppfordring fra det norske fagforbundet Parat.

– Ikke horrible vilkår

Norwegian sier den varslede sympatistreiken er beklagelig.

– Vi i Norwegian registrerer at Serviceforbundet mener en gjennomsnittslønn for flygere på over en million kroner er «horrible vilkår», sier Norwegians kommunikasjonsrådgiver i Danmark, Daniel Kirchhoff.

– Forbundet bør spørre seg hvor mange av deres medlemmer som har samme lønnsvilkår, legger han til.

Serviceforbundet har rundt 20.000 medlemmer.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus