Meny

Filmet like etter at Nemtsov ble drept

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Video viser åstedet der den russiske opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov ble skutt og drept, få minutter etter angrepet.

Den russiske opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov ble skutt og drept i sentrum av Moskva 27. februar, ikke langt fra Kreml.

Videoen over, filmet dashbordet på en bil, viser en bil som kjører forbi åstedet fire minutter etter at skytingen skjedde.

Boris Nemtsov var en skarp kritiker av myndighetene i Kreml. Han var en av de få gjenværende uttalte motstanderne av Putin i den russiske offentligheten, og ble drept da han var ute og spaserte med kjæresten sin ved den røde plass fredag forrige uke, melder AFP.

Russlands president Vladimir Putin var raskt ute med å annonsere at dette var en «provokasjon», og flere russiske politikere har hevdet at «vestlige sikkerhetstjenester» kan ha stått bak.

Et kornete filmklipp fra et overvåkingskamera viser angivelig de siste sekundene før drapet på politikeren Boris Nemtsov:Les også: Nemtsov drept - russisk opposisjon i knestående


Fakta om Boris Nemtsov

* Født 9. oktober 1959 i Sotsji, død 27. februar 2015 i Moskva.

* Var en av president Vladimir Putins argeste kritikere.

* Valgt inn i den russiske nasjonalforsamlingen i 1990.

* Utnevnt til guvernør i hjemregionen Nizjnij Novgorod i 1991.

* Valgt inn i Føderasjonsrådet med støtte fra det liberale Jabloko-partiet i 1993

* Visestatsminister under president Boris Jeltsin fra 1997 til 1998.

* Ledet det liberaldemokratiske partiet Unionen siden 2000.

* Ble pågrepet sammen med andre opposisjonsledere og dømt til 15 dagers fengsel etter en demonstrasjon i 2010. Ble også pågrepet under en demonstrasjon i Moskva i 2011.

(Kilder: Reuters, DPA, Wikipedia) (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus