Meny

Eirik Jensen kjemper for sitt ettermæle

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg håper jeg vil bli husket for det jeg greide å utrette som politimann, sier korrupsjonssiktede Eirik Jensen. Han drømmer om å komme tilbake til politiyrket.

– Jeg føler at jeg fortsatt har noe å bidra med. Men hvor realistisk det er, er jo en helt annen sak, erkjenner han overfor NTB.

Kortklipt og rødøyd presenterte han torsdag sin selvbiografi «På innsiden. Historien om mitt politiliv» på Kagge forlag foran et tettpakket presseoppbud.

Bokprosjektet ble satt i gang høsten 2012, lenge før Jensen ble pågrepet og siktet for korrupsjon og medvirkning til grov narkotikaforbrytelse.

Tært på helsa

Han er sliten nå, etter snart et år i sentrum av en av de alvorligste korrupsjonssakene i Oslo-politiets historie. Eirik Jensen hadde vært politimann i 32 år da han i februar i fjor ble pågrepet og satt på glattcelle etter at navnet hans hadde dukket opp i forbindelse med etterforskningen av narkotiltalte Gjermund Cappelen.

– Jeg har vært sjuk i mange måneder og får nå veldig tett oppfølging av lege, sier den uortodokse og tidligere hardtslående politimannen til NTB. Han har hele tiden bedyret sin uskyld.

– Det er vanskelig å gå på butikken, på helsestudio, ja alt. Du føler at folk ser på deg, og folk vet jo ikke hva som er sant, og hva som ikke er sant. Og i og med at jeg har valgt, eller har måttet velge, en strategi med å ligge lavt, har jeg ikke kunnet ta til motmæle mot noen ting, utdyper han.

– Det å utgi bok i denne settingen er en utfordring. Men blir det en rettssak, så kommer jo ting for en dag, sier han.

Les også: Eirik Jensen går kraftig ut mot norsk politi

– Forklaring på det meste

Fortsatt er det uklart om det vil bli reist tiltale mot Eirik Jensen. Ifølge Spesialenheten for politisaker skal det tas en påtalebeslutning senere i vår.

Overfor NTB ønsker ikke Jensen å kommentere detaljene i etterforskningen, som de hundrevis av SMS-ene som gikk mellom ham og Cappelen, de mange bankinnskuddene i kontanter, eller påstanden om at Gjermund Cappelen pusset opp badet hans for en kvart million kroner som en gjenytelse.

– Men det finnes en forklaring på det meste, sier han.

Derimot hever han gjerne stemmen når det gjelder ting han mener politiet må fokusere mer på, og i boka lar han særlig ledelsen få gjennomgå.

– Jeg håper boka kan dra i gang noen interessante prosesser internt i politiet. Jeg håper det er dette jeg blir husket for, sier han.

Les også: Spesialenheten mener å ha avslørt hasjvarsel fra Eirik Jensen

Vil bli husket

– Budskapet jeg er opptatt av, er at politiet er til for folket. Vi må være ute blant folk. Vi må ha kontakt med det kriminelle miljøet og forstå hvordan de tenker. Hvis ikke, taper vi, sier Jensen

Han framholder at Oslo-politiet i hans tid utviklet et i Europa-sammenheng unikt forhold til blant annet MC-klubber og gjenger gjennom dialog.

– Vi må studere miljøene, vi må gå ut av kontoret og ta en kaffekopp på et øde sted med en versting. Du må ut i felt, du må våge å prate og stole på folk. Vi må prøve å forstå hva som skjer rundt oss, understreker han.

– Men i dag møter jeg knapt politifolk på Karl Johan, føyer han til.

På pressekonferansen understreket Jensen at timeglasset hans er snudd.

– Jeg har ikke så mye tid igjen, men det jeg håper folk kan lese ut av boka, er at det har vært en god tanke bak alt, sa han.

– Det å være så dedikert, har medført noe godt. Vi har fått til mye, sier han til NTB.

Se hele pressekonferanse med Eirik Jensen under:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus