Meny

Tiltalt kvinne (23) vurderte ikke å forlate overgriperen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ikke aktuelt å forlate kjæresten selv om han tente seksuelt på småjenter, forklarte den 23 år gamle kvinnen som er tiltalt for overgrep mot sin datter på to måneder.

– Han sa han var glad i meg, fortalte 23-åringen da hun fikk forklare seg for Drammen tingrett onsdag ettermiddag.

Kvinnen slapp til i vitneboksen onsdag, etter at hennes tidligere samboer – den hovedtiltalte 32-åringen – ga retten sin versjon tirsdag og fra morgenen av onsdag. De to sitter tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt mot hverandres spedbarn på henholdsvis tre og to måneder.

Han erkjenner skyld for alle punktene i tiltalen. Kvinnen nekter for det vesentligste.

Les også: Tiltalt mann erkjenner flere overgrep mot spedbarn

Fant overgrepsbilder

På tiltalebenken sitter tre andre personer som på forskjellig vis er knyttet til saken, blant annet gjennom overgrep, utveksling av overgrepsmateriale og internettkommunikasjon.

De to ble sammen etter at 23-åringen ble gravid med en annen mann, og ville ha mer stabile forhold rundt seg og det kommende barnet.

Da kvinnen var gravid, fortalte mannen at de snart ville få et nytt «leketøy». Tidligere har retten fått vite at 32-åringen skal ha diskutert overgrep på det ufødte barnet sammen med 28-åringen fra Oslo.

Ifølge Drammens Tidende kom det relativt raskt fram den nye kjæresten likte jenter i 16-årsalderen. Så medga han at de seksuelle preferansene knyttet seg også til jenter i ti-tolvårsalderen.

Selv ikke da den overgrepstiltalte kvinnen fant overgrepsmateriale på en ekstern harddisk hos 32-åringen, vurderte hun å forlate ham.

– Jeg skjønte ikke alvoret, fortalte moren i retten.

Les også: Par tiltalt for overgrep mot egne spedbarn

Forklarer om overgrep

Da Drammen tingrett startet hovedforhandlingen mandag, kom det fram at kvinnen vil hevde at hun var i en tvangssituasjon da det ble begått overgrep. Og det hun opplevde som tvang, må vurderes i lys av hennes mentale og emosjonelle situasjon etter nettopp å ha blitt mor, ba forsvareren, advokat Øyvind Bergøy Pedersen.

Kvinnen skal forklare seg for overgrepene hun er tiltalt for å ha begått torsdag.

Hun nekter straffskyld på 10 av 15 tiltalepunkter, men benekter ikke at det er blitt begått overgrep. Ett av forholdene hun har erkjent, dokumenterer hennes eget overgrep. De øvrige erkjennelsene synes også å knytte seg til dokumenterbare forhold.

Populært