Meny

«Boston-bomberen» for retten

Rettssaken mot Dzjokhar Tsarnajev begynner onsdag. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha brukt to måneder på å finne en jury til rettssaken om angrepet mot Boston maraton, kan endelig rettssaken mot terrortiltalte Dzjokhar Tsarnajev begynne.

Den omfattende rettssaken starter onsdag og vil trolig vare til mai eller juni. Tsarnajev er tiltalt for å ha drept tre mennesker og såret 264 med to hjemmelagde bomber ved målstreken til maratonløpet 15. april 2013.

Les også: Dette inneholdt Boston-bombene

Lang juryutvelgelse

Det har ikke vært enkelt å finne en upartisk jury til rettssaken i Boston, der mange ble sterkt preget av terrorangrepet mot maratonløpet. Tirsdag hadde imidlertid 1.350 kandidater blitt til tolv jurymedlemmer og seks stedfortredere.

Blant dem er en teleingeniør som jobbet ved sykehuset i Massachusetts samme dag som angrepet skjedde, en advokatsekretær som har sagt hun tror Tsarnajev er skyldig, men at hun vil fatte en avgjørelse basert på bevisene i saken og en skoleansatt som kjøpte effekter med slagordet «Boston Strong» etter terroren, ifølge Boston Globe.

Les også: Krever dødsstraff for antatt Boston-bomber

Risikerer dødsstraff

Ifølge påtalemyndigheten utførte Tsarnajev angrepet sammen med sin bror Tamerlan, som ble drept under politijakten etter angrepet.

Dzjokhar Tsarnajevs forsvarer vil trolig hevde at den nå avdøde storebroren var hjernen bak angrepet. De har bedt retten om å få diskutere forholdet mellom de to brødrene tidlig i rettssaken.

Tiltalen innebærer bruk av masseødeleggelsesvåpen, og Dzjokhar kan dermed idømmes dødsstraff, selv om delstaten Massachusetts ikke har denne straffen. Tiltalte har nektet straffskyld for samtlige tiltalepunkter.

Populært