Meny

Isaksen og Solberg reagerer på Twitter-hets av Jagland

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens rådgiver Magnus Thue kalte Thorbjørn Jagland en klovn på Twitter tirsdag. Senere beklaget han meldingen og slettet den. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at det ble klart at Thorbjørn Jagland ble vraket som leder av Nobelkomiteen, kalte kunnskapsministerens rådgiver Jagland en klovn på Twitter.

«Klovnen ut av komiteen. Gudskjelov», tvitret kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens rådgiver Magnus Thue, ifølge VG.

Da det ble påpekt at Jagland fortsetter som komitémedlem, la han til:

«Agh, sant det. Klovnen kastet som komitéleder, skulle jeg ha skrevet».

Reaksjonene på twittermeldingene var mange, og både Jaglands søster Kari Jagland Berntzen, statsminister Erna Solberg og Isaksen selv var blant dem som ikke var imponert.

– Jeg har flere ganger understreket at vi voksne har et ansvar for å være gode forbilder. Det gjelder også politikere. Tweeten er åpenbart ikke et godt eksempel på det, og det å unnskylde seg og beklage er derfor viktig og riktig, skriver Isaksen i en epost til VG.

Thue beklaget senere at han la ut meldingene, og kalte dem både ubetenksomme og ubehøvlet. Senere slettet han meldingene.

– Det var en tåpelig uttalelse fra Magnus, og jeg forstår at han har beklaget det etterpå, sier Solberg som sier Jagland er en politiker som nyter stor respekt som generalsekretær i Europarådet.

– Uttalelsene må stå helt for Magnus' regning, sier hun.

Populært