Meny

Overgrepstiltalt: – Forsto ikke alvoret

Statsadvokatene Kristin Røhne og Alvar Krafft Randa er aktorer i overgrepssaken i Drammen tingrett. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

32-åringen som har erkjent voldtekt av to spedbarn, sier han ikke helt har forstått alvoret i det han gjorde. Han sier han ikke ser på seg selv som pedofil.

Aktor Kristin Røhne forklarte i retten mandag at en psykiatrisk sakkyndig rapport slår fast at fire av de tiltalte er pedofile.

– Jeg føler meg ikke som pedofil, men jeg hører hva de sier og tar det innover meg, sa 32-åringen.

Bakgrunn: Par tiltalt for overgrep mot egne spedbarn

Erkjent straffskyld

Tidligere på dagen inntok han vitneboksen og forklarte seg, som den første av de fem tiltalte, melder NRK. Han er den eneste av dem som har erkjent straffskyld på alle punkter.

Da saken startet mandag, innrømmet han å ha voldtatt både sin egen sønn og sin kjærestes datter da de bare var noen måneder gamle.

– Jeg har ikke helt forstått alvoret i det jeg har gjort. Jeg trodde ikke så små barn tok skade av sånt. Jeg skjønner det bedre nå, men trenger mer hjelp og behandling. Jeg kan ikke gjøre noe med det jeg har gjort, men jeg kan endre fremtiden, sa 32-åringen da han inntok vitneboksen.

– Jeg er utrolig glad for at politiet fikk stoppet meg. Da kan jeg ikke skade flere enn jeg har gjort.

Les også: Nettverk av pedofile avslørt av egen overgrepsfilm

Fantaserte om overgrep

Mannen forklarte hvordan han og hans 23 år gamle kjæreste møtte en av de andre tiltalte på sextreff. Han fortalte også at de begynte å fantasere om overgrep mot kjærestens datter allerede før jenta var født, rapporterer NRK fra retten.

32-åringen svarte bekreftende da aktor Alvar Krafft Randa spurte om den fantasien ble satt ut i livet.

Selv om han allerede hadde forgrepet seg på sin egen sønn, sier han at overgrepet mot jenta ikke ga ham det han hadde trodd.

– Det handlet nok om å gjøre noe som ikke var lov.

Ubehagelig

Han sier det er ubehagelig å forklare seg med de andre tiltalte til stede, men legger til at han må stå til ansvar for det han har gjort.

I aktoratets innledning ble 32-åringen fremstilt som sentral i saken – også som vitne mot de andre tiltalte.

Det er satt av elleve uker til den om fattende overgrepssaken.

Populært