Meny

Offer i voldtektssak: Skulle straffes for forhold til jente

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju personer er siktet for voldtekt av en mann i 30-årene i Kristiansand i helgen. Ifølge mannens forklaring skjedde det som straff for et påstått forhold til ei yngre jente.

Sju personer er siktet for voldtekt av en mann i 30-årene i Kristiansand i helgen. Ifølge mannens forklaring skjedde det som straff for et påstått forhold til ei yngre jente.

Seks menn og en kvinne i alderen 19 til 35 år er siktet for voldtekt og legemsbeskadigelse, men alle nekter straffskyld.

Alle de siktede ble pågrepet søndag morgen og framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett tirsdag. For fire av dem forelå kjennelsene tirsdag kveld, ifølge Fædrelandsvennen.

Isolasjon

For de fire fikk politiet medhold i kravet om fire ukers varetekt, de to første ukene i full isolasjon.

Av fengslingskjennelsene går det fram at bakgrunnen for voldtekten ifølge offeret skal være at han skulle straffes for et angivelig forhold til ei yngre jente.

– Jeg ønsker ikke å uttale meg om motivet for voldshandlingene. Vi er tidlig i etterforskningen og må gjøre flere avhør, sier politiadvokat Ingrid Thorsen i Agder politidistrikt.

– Svært alvorlig

Politiadvokaten betegner saken som svært alvorlig og viser til at forholdene det dreier seg om, har en strafferamme på inntil 21 års fengsel.

Voldtekten skal ha skjedd i en leilighet på Lund i Kristiansand natt til søndag.

– Noen har ikke ønsket å forklare seg for politiet, mens andre har forklart seg noe. Politiet legger til grunn at alle sju har vært til stede, sier politiadvokaten til NTB.

Utskrevet fra sykehus

Den fornærmede i saken har blitt behandlet på sykehus, men er nå utskrevet.

– Han er preget, men har vært i avhør, forteller politiadvokaten.

En del av de siktede er fra Sørlandet, men det dreier seg også om personer hjemmehørende andre steder i landet. Alle er norske statsborgere.

Flere av de siktede er tidligere domfelt, ifølge Fædrelandsvennen.
Populært