Meny

Nord-Korea mener landet kan avskrekke USA

Nord-Koreas leder Kim Jong-un besøker nordkoreanske jagerflypiloter. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Koreas utenriksminister mener den koreanske halvøya er en kruttønne og at landet har styrke til å avskrekke de «stadig økende» atomtruslene fra USA.

I en sjelden tale til diplomater i Genève under et møte om nedrustning sa Ri Su-yong at de felles militærøvelsene USA og Sør-Korea holder er «makeløst provoserende i sin natur og har svært høy sannsynlighet for å starte en krig».

– Den demokratiske folkerepublikken Korea må styrke sine kjernefysiske avskrekkingsmidler for å håndtere denne stadig økende atomtrusselen fra USA. Nå har vi kapasiteten til å avskrekke USA og gjennomføre forkjøpsangrep hvis det er nødvendig, sa Ri.

Rundt 10.000 sørkoreanske soldater og 8.600 amerikanske soldater tar nå del i øvelsen Key Resolve. Den er en del av en større øvelse som varer i åtte uker og involverer 200.000 soldater. Nord-Korea avfyrte mandag flere raketter ut i havet som et svar på den årlige militærøvelsen. Se video av Sør-Koreas forsvarsminister Kim Min-Seok som advarer Nord-Korea mot nye rakettoppskytinger:

Populært