Meny

Hagen: Venstre og KrF opptrer som en overregjering

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre og Frp må få markere sine viktigste standpunkter og slutte å være lojale klakører for regjeringen og støttepartiene, mener Frps toppkandidat i Oslo, tidligere Frp-formann Carl I. Hagen.

– Frp og Høyre må endre måten de arbeider på. Også regjeringspartiene må få markere sine primærstandpunkter, ikke fortsette bare å være klakører for regjeringen slik det er nå, sier Hagen til Dagens Næringsliv.

Uttrykket klakør viser til en person som er leid inn for å gi applaus, opprinnelig til teaterstykker i 1800-tallets Paris.

Tirsdag møtes regjeringspartiene og de to samarbeidspartiene Venstre og KrF til et forsoningsmøte i Nydalen i Oslo. Målet er å finne ut hvordan samarbeidet kan bli bedre.

Etter budsjettbråket i fjor høst var partilederne på borgerlig side enige om at KrF og Venstre må involveres i større grad før statsbudsjettet og andre saker legges fram. Det er imidlertid Hagen motstander av.

– Å la Venstre og KrF få innflytelse over regjeringens budsjett før det er lagt fram, er meningsløst. De valgte selv å stå utenfor regjering. Nå opptrer Venstre og KrF som en overregjering der de får alle fordelene, men ingen av ulempene. De får selv velge hva de vil være med å feire av regjeringens politikk, samtidig som de står fritt i å markere sin egen politikk, sier Hagen.

Han mener regjeringen har mistet muligheten til å finne alternative flertall i Stortinget, og mener Arbeiderpartiet er et parti det er naturlig å søke støtte hos når man ikke blir enige med de to støttepartiene først.

Populært