Meny

Nemtsovs kjæreste sier hun ikke så angriperen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boris Nemtsovs ukrainske kjæreste sier hun ikke så hvem som skjøt og drepte den russiske opposisjonspolitikeren idet de to spaserte over ei bru i Moskva sent fredag kveld.

Anna Duritskaja (23) klager også over at hun er under konstant overvåking og ikke får lov til å reiste tilbake til hjemlandet.

I et intervju med TV-kanalen Dozhd sier den unge modellen at hun ikke la merke til noe spesielt da de to spiste på en restaurant like før drapet. Hun husker dessuten lite fra hva som skjedde rett etter at Nemtsov ble skutt og drept, og hun hadde heller ingen følelse av at noen fulgte etter dem.

– Jeg vil ikke svare på spørsmål om hva som skjedde på brua. Jeg vil ikke snakke om dette. Jeg har det psykisk svært vanskelig, og jeg kan ikke snakke noe mer om dette nå. Jeg føler meg dårlig. Jeg så ingen. Jeg vet ikke hvor han kom fra, han var bak ryggen min, sier Duritskaja, som rett etter drapet ble tatt inn til avhør, et avhør som pågikk hele natten. Nå reagerer hun sterkt på at hun ikke får lov til å forlate Russland.

– Jeg har full rett til å forlate russisk territorium. Jeg er ikke en mistenkt. Jeg er et vitne som har avgitt full forklaring, og som har gjort alt jeg kan for å bidra til etterforskningen, sier hun. 

Populært