Meny

Lavrov til FN: – Drapet på Nemtsov var avskyelig

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet på Kreml-kritikeren Boris Nemtsov var en avskyelig forbrytelse, sier Russlands utenriksminister Sergej Lavrov til FNs menneskerettighetsråd.

President Vladimir Putin leder selv etterforskningen for å finne gjerningspersonene bak drapet som skjedde på åpen gate i Moskva sist fredag, ifølge Lavrov.

Den russiske utenriksministeren talte til FN-organet i Genève rett før hans amerikanske kollega John Kerry skulle på talerstolen. Hovedtema for møtet var Ukraina-krigen.

Lavrov ba i sin tale regjeringen i Ukraina om å distansere seg fra det han kaller ekstremister i øst. Konkret framgang er oppnådd gjennom implementeringen av tiltak i Minsk-avtalen, og våpenhvilen er blitt befestet, ifølge ministeren.

Les også: Kan ha fanget drapet av Nemtsov på film

Moskva anklaget i forrige uke Kerry for å bryte med diplomatisk etikette da han slo fast at russiske ledere gjentatte ganger har løyet ham opp i ansiktet ved å nekte for at russiske styrker befinner seg i Øst-Ukraina.

Flere enn 6.000 mennesker er blitt drept siden kampene mellom prorussiske separatister og ukrainske regjeringsstyrker brøt ut for snart et år siden. Det sa FNs menneskerettssjef før FN-kontorets niende rapport om konflikten ble lagt fram mandag.

Bakgrunn:

Hevder Nemtsov ville avsløre russiske Ukraina-planer

Nemtsov fryktet for sitt liv

Populært