Meny

20-åring døde i arbeidsulykke – entreprenørselskap tiltalt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mathias Fors Olsen (20) døde da anleggsmaskinen hans kjørte av veien og havnet i en elv langs E16 ved Filefjell i november 2012. Arbeidsgiveren er tiltalt for å ha brutt en rekke sikkerhetsforskrifter i forbindelse med ulykken.

Rettssaken mot selskapet Grunn & Fjell Entreprenøren AS vil gå for Nord-Troms tingrett i Tromsø. Saken starter onsdag og det er satt av totalt tre dager til behandlingen.

Foruten tiltalen mot selskapets to daglige ledere, er det også ilagt et forelegg på 400.000 kroner mot selve selskapet. Det blir også lagt ned krav om erstatning til 20-åringens etterlatte.

Ble liggende i vannet

Den store lastebilen, en dumper, falt 20 meter ned fra veien og i elva under arbeidet for Vegvesenet i Sogn og Fjordane. Først en halv time senere ble Mathias Fors Olsen fra Finnsnes hentet ut av det iskalde vannet.

To dager senere døde han på Haukeland sykehus.

Sjefene i entreprenørselskapet er tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven og en rekke sikkerhetsforskrifter i forbindelse med ulykken, skriver Nordlys.

Defekte bremser

20-åringen hadde ikke sertifikat for å kjøre den 18 tonn tunge dumperen, og skal også ha vært uten nødvendig verneutstyr og arbeidsklær. Ifølge påtalemyndigheten hadde dumperen dessuten defekt parkeringsbrems og helt eller delvis defekte bremser på de fire bakerste hjulene. Det skal også ha lekket bremsevæske fra kjøretøyet.

«På grunn de tekniske manglene og manglende opplæring mistet Olsen kontroll over dumperen i nedoverbakke, slik at dumperen kjørte i elva», heter det i tiltalen mot entreprenøren, der det også påpekes at ulykkeskjøretøyet ikke hadde vært til sakkyndig kontroll siden 31. mars 2011.

Saken skulle egentlig gå for Sogn tingrett, men er flyttet til Nord-Troms tingrett i Tromsø siden flere av aktørene, deriblant de tiltalte, holder til i Nord-Norge.

Populært