Meny

Fire biler tatt av snøskred i Hordaland, barn skadd

Fire biler tatt av snøskred i Hordaland, barn skadd

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire biler ble begravd da det gikk et større snøskred på sørsiden av Masfjordtunnelen på E39 i Hordaland søndag ettermiddag. Et knust vindu skal ha skadd et lite barn og et samboerpar ble lettere skadd.

– Vi vet at ett barn har fått skader som følge av at et sidevindu på én av bilene ble knust av snømassene, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til NTB.

Fire biler var involvert i skredet som ble varslet klokken 17.01, en av dem ble helt dekket av raset. I bilene satt det til sammen elleve personer, opplyser politiet.

– Vi holder på å grave ennå. Søket pågår for fullt, siden vi ikke kan si at ikke andre kan ha blitt tatt av raset, sier Kronen til Bergens Tidende søndag kveld.

Plukket opp blodige bilister

Petter Solberg og kjæresten hadde vært på hyttetur og var på vei hjem til Bergen da de så snøraset i bakspeilet. Raset traff den andre bilen bak ham. Han stoppet, gikk ut, og mens de sto der på veien, gikk et ras til, forteller han til BT.

– Vi begynte å lure på om det var lurt å stå der. Så kom to personer ut av bilen som hadde blitt truffet av raset. Begge var blodige, og hadde kutt i hode og armer. De løp mot oss for å komme i trygghet, sier Solberg.

De to som ble tatt hånd om av Solberg, var et samboerpar fra Bergen, og de klarte å kravle ut av det ene bilvinduet som ikke var sperret av store snømengder.

– Jeg kjørte bilen som vanlig. Så kom det snø over hele bilen. Det kom snø innover oss fra siden. Hele bilen ble dekket med snø og vi ble presset inn i grøften, tror jeg, sier den 28 år gamle bergenseren, som ønsker å være anonym.

Han snakker med BT fra legevakten i Knarvik. Både han og samboeren fikk mindre kuttskader i hode og arm.

Stor trafikk

Snøskredet gikk rett sør for Masfjordtunnelen, i Romarheimsdalen i Lindås i Hordaland, på hovedfartsåren E39.

– Dette er en veldig trafikkert strekning, men den er spesielt trafikkert på en hjemreisedag som i dag, sier Kronen, som opplyser at E39 er helt stengt på stedet.

Alle nødetater er på stedet, men dårlig vær i området gjør arbeidet vanskelig.

– Det regner og blåser veldig på stedet, og nå faller mørket på. Snøen det jobbes i er tung og våt, så nå er vi helt avhengige av kraftig, tungt utstyr, sier Kronen.

Uklart

Tyngre maskineri har blitt rekvirert for å grave i snøen. Hjelpemannskaper fra Røde Kors er på stedet og Norske Redningshunder har, ifølge sine egne nettsider , syv hundeekvipasjer på Romarheimsdalen.

Politiet på stedet har vurdert at faren for nye ras er minimal, men det vil gå lang tid før området vil bli klarert.

– Geolog blir sendt til stedet for å vurdere, sier Kronen.

Populært