Meny

Malmö-skole stenges etter bråk og trusler

STENGT: Mandag blir det ikke barn å se i skolegården på Värner Rydénskolan i Malmö. Foto: Malmö kommune

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En skole i det sosialt belastede Rosengård-området i Malmö stenges fordi det er fare for elevenes sikkerhet.

Elevene ved Värner Rydénskolan i Malmö møter stengte porter mandag morgen. Grunnen er at Lärarnas riksförbund har besluttet å stenge skolen fordi de ikke kan garantere for barnas sikkerhet, skriver Sydsvenskan.

– Elevbråk gjør at vi ikke kan garantere for sikkerheten, sier Catharina Niwhede til Sydsvenskan.

Når skolen åpner igjen er usikkert, og ifølge Niwhede er det skoleledelsens ansvar å løse problemet.

Full skole

Etter at en skole i nærheten ble lagt ned, ble mange av dens elever sendt til Värner Rydénskolan. Overfylte lokaler har ført til bråk mellom ulike grupperinger blant elevene. Ifølge Malmö kommune er det drøyt 600 elever på skolen.

På sine hjemmesider skriver kommunen at stengingen skjer på grunn av «den senaste tidens oroligheter främst under raster som påverkar elevernas studiero och personalens arbetssituation», men at den håper driften skal gå som normalt fra tirsdag. 


Populært