Meny

NHO støtter Norwegian

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NHO-sjef Kristin Skogen Lund gir sin støtte til Norwegian i konflikten med flygerne.

– Det kan være kompliserte grenseområder, og vi opplever at Norwegian Air Shuttle har foretatt en samvittighetsfull og god vurdering, sier Lund til Aftenposten.

70 flygere gikk ut i streik fra lørdag morgen. Onsdag trappes streiken kraftig opp med 650 flygere. Norwegian-sjef Bjørn Kjos sa lørdag til NTB at flyene går som normalt denne helgen.

Les også : Kjos: - Erstatning av piloter er ikke streikebryteri

– Konsernet benytter seg av mange leverandører, og vi står fritt til å velge blant dem. Norwegian Air Norway (NAN), hvor de streikende pilotene er ansatt, står for 20 prosent av den totale flåten i Norwegian, og det skal vi fint greie å ta hånd om, sa Kjos lørdag.

Trygg juridisk grunn

Flygerne hevder på sin side at deres reelle arbeidsgiver er Norwegian Air Shuttle (NAS), altså moderselskapet. NAN er underleverandør til NAS. Arbeidsrettsadvokat Arvid Reidar Ødegård mener det er et klassisk streikebrudd hvis NAS gir andre i oppdrag å utføre jobben som de streikende flygerne skulle ha gjort.

– Men det er en gråsone. Hvis det er et annet datterselskap som skal betjene trafikken fullt ut, kan det i prinsippet gå, men ikke dersom de er sysselsatt av en part i konflikten, sier Ødegård til Aftenposten.

Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen mener selskapet er på trygg juridisk grunn.

Populært