Meny

Oslo-politiets etterforskere forsvinner

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke medarbeidere ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt har det siste halvåret sluttet og gått til jobber i andre politiorgan. Oslo-politiet frykter konsekvensene av kompetanseflukten.

De fleste av de etterforskerne i Oslo politidistrikt som slutter, går til særorganer som Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Politiets utlendingsenhet (PU), Økokrim og Kripos, skriver VG.

Leder Grete Lien Metlid ved seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt frykter at kompetanseflukten kan få konsekvenser for oppklaring av alvorlig kriminalitet, som drap.

Savner helhetlig lønnspolitikk

– Vi settes hele tiden tilbake. Hvis vi utdanner en etterforsker innen avhør av barn, så rekrutteres vedkommende av andre og tilbys høyere lønn. Vi har rammer å forholde oss til og kan ikke bare tilby like høy lønn. Jeg savner en helhetlig lønns- og personalpolitikk, sier Metlid.

Les også: – Politiet i Oslo ikke rustet for kriser

Tillitsvalgt Geir Gjerde Knudsen i Politiets Fellesforbund (PF) viser til at de ansatte må være fleksible og jobbe til alle døgnets tider, og at det derfor ikke er bra at avsnittet ikke er konkurransedyktig på lønn sammenlignet med særorganene.

Politimester Hans Sverre Sjøvold støtter Metlid og Knudsen.

– Dersom vi stadig tappes for ressurser, så er det uheldig. Da må nye læres opp. I Oslo har vi sterke fagmiljøer på mange områder. Det er kamp om dyktige medarbeidere og det at Oslo-området er et arbeidsmarked der mange overbyr hverandre for å få dyktige personer, er vi dessverre vant til, sier Sjøvold. (©NTB)

Populært