Meny

Par tiltalt for overgrep mot egne spedbarn

AKTOR: – Dette er en spesiell og grov sak, som kan komme til å vekke sterke reaksjoner, sier statsadvokat Kristin Røhne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et foreldrepar som skal ha begått grove overgrep mot sine egne spedbarn og filmet det, må mandag møte i Drammen tingrett.

Drammen tingrett får høre om svært alvorlige seksuelle overgrep mot unge jenter og bare noen måneder gamle barn når en av norgeshistoriens groveste overgrepssaker starter mandag.

Fem personer, tre menn og to kvinner, er tiltalt i saken. Påtalemyndigheten ber om forvaring for de tre mennene som er tiltalt.

– Dette er en spesiell og grov sak, som kan komme til å vekke sterke reaksjoner, sier statsadvokat Kristin Røhne til Drammens Tidende.

– Tilregnelige

En 32 år gammel mann fra Drammen og en 23 år gammel kvinne fra Kongsberg er blant de tiltalte. De skal ha utsatt sine egne spedbarn for grove overgrep.

Også en 27-åring fra Oslo og en mann på 34 år fra Romerike er siktet for seksuelle overgrep.

Kvinnen nekter straffskyld, mens 32-åringen har erkjent straffskyld, ifølge VG. 27-åringen nekter straffskyld for overgrepshandlinger, men erkjenner besittelse og spredning av overgrepsmateriale. 34-åringen har erkjent store deler av tiltalen.

Ifølge avisen er har de rettspsykiatrisk sakkyndige konkludert med at alle fire er pedofile.

– Det er en konklusjon vi nødvendigvis ikke er enig i, noe vi vil komme tilbake til under min klients forklaring, sier 27-åringens advokat Espen Wangberg.

Alle de tiltalte er tilregnelige, ifølge de sakkyndige.

Satt av elleve uker

Det var funn i forbindelse med at 34-åringen ble siktet for seksuelle overgrep i 2013, som førte til opprullingen av saken. Mannen er tiltalt for via internett å ha forgrepet seg på 70 unge jenter.

I saken som starter mandag, er også en 43 år gammel kvinne fra Buskerud tiltalt for produksjon og spredning av filmer med seksuelle fremstillinger av sine egne barn. Kvinnen har erkjent straffskyld.

Det er satt av elleve uker til straffesaken.
Populært