Meny

Beklager «kultursviker»-uttalelsen

MOSKÉBESØK: Statsminister Erna Solberg (H)sammen med representanter for muslimsk ungdom i Islamic Cultural Centre moské. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islamkritiker Hege Storhaug beskrev Erna Solberg som en «kultursviker» etter statsministerens moskébesøk. – Jeg skrev det i et bevisstløst øyeblikk.

Erna Solberg besøkte tirsdag moskeen Islamic Cultural Center for et dialogmøte med unge muslimer. I etterkant skrev Hege Storhaug i Human Rights Service følgende om statsministerens moskébesøk: «Erna Solberg burde likeså beklage sitt kultursvik overfor nasjonen.»

Storhaug og Human Rights Serive hevder Islamic Cultural Center er en «ekstremistmoské» og som forfekter «kjønnsfascisme av verste sort». I ettertid innrømmer Storhaug at ordbruken mot statsminister Solberg var i krasseste laget.

– Betegnelsen «kultursvik» overfor statsminister Erna Solberg fordi hun besøkte den ekstreme moskeen Islamic Cultural Center, var å gå over en anstendighetens grense. Derfor har jeg behov for å beklage ordbruken, skriver hun i sin blogg.

Bevisstløst

Til Vårt Land utdyper Storhaug hvorfor hun brukte ordene hun gjorde.

– Jeg skrev det i et bevisstløst øyeblikk. Det var uomtenksomt gjort, sier hun til Vårt Land.

Storhaug står likevel på at det var galt av statsministeren å besøke moskeen.

Populært