Monikas mor vurderer å klage på avgjørelsen

Arkivbilde av Monika Sviglinskaja og hennes mor Kristina. Foto: Privat / NTB scanpix.
Arkivbilde av Monika Sviglinskaja og hennes mor Kristina. Foto: Privat / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Moren til Monika Sviglinskaja er glad for at Hordaland-politiet stilles til ansvar i saken. Hun stiller seg likevel undrende til en del av begrunnelsen og vurderer å klage på avgjørelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Moren, Kristina Sviglinskaja, er glad for at Spesialenheten har etterforsket saken grundig og at det i dag foreligger et klart resultat, opplyser bistandsadvokaten hennes, Stig Nilsen.

– Resultatet kommer ikke som noen overraskelse på henne og viser at det var korrekt å anmelde saken, sier advokaten.

Bakgrunn: Monika-saken: Politiet siktet for grov uforstand

Han og Monikas mor uttaler imidlertid at de er overrasket over begrunnelsen for vedtaket. Særlig går dette på at behandlingen av varsleren, politimannen Robin Schaefer, danner grunnlaget for boten på 100.000 kroner til Hordaland politidistrikt.

– Ifølge vedtaket er det behandlingen av Schaefer og hans arbeid for å få saken gjenopptatt internt som er grunnlaget for forelegget, ikke de alvorlige og mange feil som ble begått i forbindelse med selve etterforskningen, sier Stig Nilsen.

– Vi må gå grundig gjennom vedtaket for å ta stilling til dette og vil bruke tiden fremover til å lese de forklaringer som er avgitt. Vi vil ta stilling til om vi vil påklage vedtaket innenfor fristen på tre uker, sier bistandsadvokaten.