Pegida-talsmann Max Hermansen anmelder hærverk

Pegida-talsmann Max Hermansen har politianmeldt helgens tilgrising av hans bruktbokhandel i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Pegida-talsmann Max Hermansen har politianmeldt helgens tilgrising av hans bruktbokhandel i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Pegida-talsmann Max Hermansen har politianmeldt helgens tilgrising av hans bruktbokhandel i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– En politipatrulje kom ned til butikken mandag. De tok en kort forklaring, og jeg fikk levert min anmeldelse, sier han til Nettavisen.

Talsmannen for den norske avleggeren av den islamfiendtlige bevegelsen Pegida åpnet butikken på Grünerløkka for litt over to år siden.

– Jeg synes butikken har gått rimelig godt, men nå er det slutt. Jeg vil ikke fortsette etter dette, sier han.

Hermansen sier han har små forhåpninger til at saken blir oppklart, men setter hærverket i sammenheng med sin rolle som Pegida-talsmann.

Les også: Hærverk mot Max Hermansens bruktbokhandel

Han ringte politiet søndag for å anmelde saken, men frykten for egen sikkerhet førte til at han ikke ville dra ned til Grønland politistasjon å levere inn anmeldelsen.

Etter å ha snakket med politiet igjen mandag, ble det løst ved at en politipatrulje kjørte til bokhandelen og møtte Hermansen der.

Han sier han ikke vil holde en lavere profil som følge av at det ble sprayet hakekors og skrevet «nazisvin» på murveggene utenfor forretningen hans.

Ifølge Pegida-talsmannen legger bevegelsen opp til demonstrasjoner den andre mandagen i hver måned.

Personvernpolicy