Falsk Jim Carrey lurte tsjekkisk filmbransje trill rundt

Bare Jim Carrey er Jim Carrey, og som de fleste observante trolig legger merke til, ser han ikke slik ut. Foto: YouTube.
Bare Jim Carrey er Jim Carrey, og som de fleste observante trolig legger merke til, ser han ikke slik ut. Foto: YouTube.

Den tsjekkiske filmbransjen ble lurt trill rundt under sin årlige prisutdeling i helgen. Æresgjesten de trodde var Jim Carrey, var slett ikke den canadiske Hollywood-stjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ble ofre for en utspekulert spøk, medgir Det tsjekkiske film- og TV-akademiet (CFTA) etter den pinlige episoden under utdelingen av årets Cesky Lev-priser.

Kledd i dress og med tversoversløyfe ble æresgjesten fra Hollywood hentet opp på scenen under seremonien, selv om enkelte nok undret seg litt over at han var så lite lik seg selv.

Mandag kunne avisen Blesk avsløre at det slett ikke var Jim Carrey, men en viss Hari Zinhasovic fra et ikke navngitt land på Balkan som var på scenen.

At CFTA først nektet, og insisterte på at det virkelig var stjernen fra filmer som «Dum og dummere», «Masken» og «Ace Ventura» som hadde beæret forsamlingen med sitt nærvær, gjorde ikke flausen mindre. Etter hvert la de seg imidlertid langflate.

– Vi kommuniserte med den antatte Hollywood-stjernens agent og han kom med både livvakter og tolk, så det hele virket veldig profesjonelt og ingenting tydet på at det var noe lureri, understreker akademiet i en kunngjøring.

Personvernpolicy