– Norsk toåring død i Syria

Artikkelen fortsetter under annonsen

En norsk kvinne reiste i fjor med sin to år gamle sønn til Syria for å slutte seg til terrorbevegelsen IS. Nå er gutten død, og det norske islamistiske miljøet er splittet, ifølge TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge TV 2 reiste den norske kvinnen til Syria i fjor høst. Hun er gift i Norge, men skal i Syria ha blitt sammen med norsk-chilenske Bastian Vasquez. Den tidligere rapperen har vært en frontfigur i en video for terrororganisasjonen IS og skal ha deltatt i kamper. Han er siktet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Norge som også har båndlagt alle hans verdier gjennom en rettskjennelse fram til 12. mars.

Les også: Slik er livet under ISIL

Etter hva TV 2 har fått opplyst er den norske kvinnens lille sønn på to år død. Gutten far i Norge beskylder Vasquez for dødsfallet. Advokat John Christian Elden er forsvarer for Vasquez, men han kjenner ikke til anklagene.

– Dette er ukjente anklager for meg. De er ikke blitt fremsatt på en offisiell måte, sier Elden til TV-kanalen.

Saken skal ha skapt stor splittelse i den ekstreme gruppa Profetens Ummah, som både barnefaren og Vasquez har tilknytning til. Men noen støtter toåringens far, støtter andre Vasquez.

Heller ikke PST vil kommentere saken