Ber kunder i shoppingsentre passe seg etter terrortrusler

Shoppingsenteret Mall of America ligger i Bloomington i delstaten Minnesota. Søndag ble det kjent at den somaliske terrorgruppa al-Shabaab truer shoppingsentre rundt om i verden. – Jeg vil anbefale dem som har tenkt seg en tur til Mall of America om å være forsiktig, sier den amerikanske sikkerhetsministeren. Foto: Eric Miller / Reuters / NTB scanpix
Shoppingsenteret Mall of America ligger i Bloomington i delstaten Minnesota. Søndag ble det kjent at den somaliske terrorgruppa al-Shabaab truer shoppingsentre rundt om i verden. – Jeg vil anbefale dem som har tenkt seg en tur til Mall of America om å være forsiktig, sier den amerikanske sikkerhetsministeren. Foto: Eric Miller / Reuters / NTB scanpix

Vær forsiktig, sier USAs sikkerhetsminister etter at det er publisert trusler fra den somaliske terrorgruppa al-Shabaab mot shoppingsentre i USA, Canada og Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeh Johnson, USAs minister for nasjonal sikkerhet, opplyser at de tar truslene i den publiserte videoen på alvor.

– Denne erklæringen fra al-Shabaab viser at vi er inne i en ny fase når det gjelder terrortrusler, sier Johnson til CNN.

Han viser til at grupper som Den islamske staten (IS) og al-Shabaab nå henvender seg til det han mener er selvstendige aktører, og ber dem utføre handlinger i hjemlandet. Terroristgruppene sender ikke lenger personer på oppdrag etter å ha vært trent opp et annet sted i verden.

– Jeg vil anbefale dem som har tenkt seg en tur til Mall of America om å være forsiktig, sier den amerikanske sikkerhetsministeren.

I trusselen er Mall of America i Minnesota i USA, West Edmonton Mall i Canada og Londons Oxford Street nevnt spesielt.

Politiet i Storbritannia sier de gjør en vurdering av situasjonen. Politiet i Canada sier de kjenner til trusselvideoen, men at det ikke gjelder en konkret trussel for øyeblikket. Mall of America, som skal være verdens største shoppingsenter, sier de har forsterket sikkerheten i området.

Personvernpolicy