Minst 37 omkom i ferjeulykke i Bangladesh

37 mennesker, inkludert et spedbarn, er bekreftet omkommet etter at ferjen Mostafa kantret og sank i Ganges i Bangladesh søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dykkere har hentet 36 omkomne ut av ferja, men frykter det kan ligge enda flere døde om bord. I tillegg omkom et spedbarn på vei til sykehus i ambulanse etter ulykken.

–150 om bord

Meldingene om hvor mange passasjerer som befant seg i båten, varierer fra 70 til 250. Myndighetene anslår at det var 150 passasjerer om bord. Minst 50 passasjerer svømte til land eller ble reddet etter at båten kantret.

En redningsbåt var søndag ettermiddag på vei til ulykkesstedet for å heve båten.

Ferjer i Bangladesh har sjelden passasjerlister, noe som betyr at det er uklart hvor mange som fortsatt er savnet.

Ulykken skjedde da en lastebåt kolliderte med den motoriserte ferja på Ganges, som kalles Padma i Bangladesh, omtrent 70 kilometer nord for hovedstaden Dhaka. Kapteinen og to personer fra mannskapet på lastebåten er arrestert etter ulykken, opplyser Rashida Ferdous fra de lokale myndighetene.

–Mange ble fanget i båten da den kantret, sier Hafizur Rahman, som klarte å svømme til land, til lokale medier.

Mange ulykker

Det går mange ferjer i Bangladeshs elver og kanaler. Dårlig vedlikehold, overfylte båter og sviktende sikkerhetsrutiner gjør at ferjeulykker skjer ofte i det fattige landet. Ifølge myndighetene møter bare rundt 5 prosent av små og mellomstore båter i landet sikkerhetskravene.

13 personer mistet livet i en lignende ferjeulykke i Sør-Bangladesh tidligere i februar.

Personvernpolicy