Voldsom brann i skyskraper i Dubai

Flere hundre mennesker ble evakuert da det brøt ut en voldsom brann i den 336 meter høye skyskraperen Torch Tower i Dubai natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange fikk røykskader, men ifølge helsepersonell mistet ingen mennesker livet i flammehavet i Emiratene.

Brannen brøt ut i 2-tiden lokal tid (kl. 23 norsk tid), men etter rundt tre timer meldte lokale medier at flammene var under kontroll. Tallene på hvor mange som ble evakuert, varierer fra flere hundre til flere tusen.

Flammene raste natt til lørdag i den øvre delen av den 79 etasjer høye skyskraperen Torch Tower. Dramatiske bilder på sosiale medier viste store flammer fra flere etasjer i den 79 etasjer høye bygningen.

Røykskader

Øyevitner forteller at flammene sto ut fra to sider av bygningen, og at glass og metall løsnet og raste ned mot bakken, ifølge Gulfnews.com.

Mange av dem som ble berget ut av den brennende skyskraperen, fikk røykskader, ifølge lokale medier. Myndighetene i Emiratene hadde lørdag morgen ikke sagt noe om brannårsaken.

Ifølge GulfBusiness.com startet brannen i 57. etasje i den 336 meter høye bygningen. Flammene så ut til å ha nådd helt opp til 79. etasje på sjøsiden.

– Falske alarmer

Både Torch Tower og omkringliggende bygninger i bydelen Marina ble evakuert som følge av brannen. Nordmannen Tommy Stjernen, som bor i nabobygget Princess Tower, var blant de evakuerte, skriver VG.

– Folk var selvsagt redde, både på grunn av faren for spredning, men også på grunn av mye brennende objekter som blåste ned på gata. At det i tillegg var sandstorm ute, gjorde ikke ting hyggeligere, sier Stjernen til avisen.

Torch Tower sto ferdig i 2011 og er 352 meter høyt, hvis man regner med antennen. Beboere i skyskraperen forteller ifølge Gulfnews at det den siste tiden har vært en rekke falske brannalarmer i bygget.

Dubai er verdenskjent for sine mange skyskapere, og emiratets høyhus har også tidligere blitt tatt av flammer.

Personvernpolicy