Svensk politi advarer mot veipirater

En velkledd mann skal ha forøkt å vinke til seg et flertall biler i Vest-Sverige. – Ikke stopp, tips oss, oppfordrer politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veipirater pleier å være mest aktive på våren og om sommeren, men ser ut til å ha startet sesongen tidlig i Vest-Sverige, skriver Expressen.

Allerede i januar slo veipirater til flere steder, og nå kommer nye advarsler fra Bohuslän, melder avisa.

– Fra Stenungsund kommer det rapporter om samme bil og samme velkledde mann som forsøker å vinke inn biler. Politets råd er som tidligere, ikke stans, tips politiet, sier Håkan Joahnsson til lokalavisa nyhetersto.se.

Politiet er bekymret for at piratene starter tidlig, fordi vanskelige forhold på vinterveiene øker risikoen for ulykker.

Det varierer hvordan veipiratene opererer, men her er noen vanlige scenarier:

  • De hevder å ha motorproblemer, og må ha hjelp. Lar du deg lokke ut av bilen, kan du risikere at ting blir stjålet eller i verste fall at bilen blir stjålet.
  • De hevder å ha gått tom for drivstoff, og ber om penger.
  • De forsøker å selge deg smykker og lignende som hevdes å være billig gull, men som i praksis er mer eller mindre verdiløst juggel.
  • Det har også vært tilfeller der de har kastet smykker inn gjennom vinduene i biler, for deretter på aggressivt vis ha krevd bilisten for penger. Noen har også truet til seg penger.

Les mer: Her er veipiratenes triks

Veipiratene er mobile, og står gjerne bare noen minutter på hvert sted før de forflytter seg. Derfor er de vanskelige å ta.

Personvernpolicy