Kampene fortsetter i Øst-Ukraina

Separatister med stridsvogner utenfor byen Debaltseve tidligere denne uken. Foto: Baz Ratner (Reuters)
Separatister med stridsvogner utenfor byen Debaltseve tidligere denne uken. Foto: Baz Ratner (Reuters)

Kampene fortsatte i Øst-Ukraina fredag, til tross nye forsøk på å få den snart en uke gamle våpenhvilen til å bli overholdt for alvor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ukrainske forsvaret sier at prorussiske opprørere hadde angrepet regjeringsstyrkenes stillinger 49 ganger det siste døgnet. Opprørerne skal ha brukt både raketter, artilleri og pansrede kjøretøy.

Beskylder regjeringsstyrkene

Opprørerne beskylder samtidig regjeringsstyrkene for å ha gått til angrep. Opprørernes nyhetstjeneste DAN melder blant annet at en kvinne ble drept i et artillerinedslag i opprørskontrollerte Donetsk.

Les også: USA: 250 våpenhvilebrudd i Ukraina

Samtidig opplyser opprørerne at en fangeutveksling med regjeringsstyrkene vil finne sted søndag, ifølge Interfax.

Det er ikke bekreftet av myndighetene i Kiev, men en slik utveksling er en del av den vaklende våpenhvileavtalen som ble inngått i Minst forrige uke.

Russisk krigsutstyr flyter over grensen

Det ukrainske militære hevder russiske stridsvogner, rakettutskytere og busslaster med soldater har krysset grensen til Ukraina, til tross for våpenhvileavtalen som ble vedtatt forrige uke.

Forsterkningene er på vei mot den opprørskontrollerte byen Novoazovsk, som ligger øst for havnebyen Mariupol, hevder talsmann Andrij Lysenko

– Militært utstyr og ammunisjon, deriblant 20 stridsvogner og 15 lastebiler, er blitt observert kjørende over fra den russiske grensa, sier Lysenko.

Personvernpolicy