Siv Jensen: – Sandberg har gitt sin beklagelse

Leder Siv Jensen i Fremskrittspartiet (Frp) mener det er på tide å roe ned etter krangelen mellom partiets nestleder Per Sandberg og Kristelig Folkeparti (KrF). Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Leder Siv Jensen i Fremskrittspartiet (Frp) mener det er på tide å roe ned etter krangelen mellom partiets nestleder Per Sandberg og Kristelig Folkeparti (KrF). Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Frp-leder Siv Jensen mener partiets nestleder Per Sandberg gikk for langt i uttalelsene sine mot KrF. – Men nå må vi roe ned og gå videre, sier hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nå er det nok. Nå må du roe deg ned, Per Sandberg, avbrøt KrF-leder Knut Arild Hareide Frp-nestlederen i debatten i NRK-programmet Dagsnytt 18 torsdag.

Praten mellom politikerne var ment å være av det forsonende slaget, etter at Sandberg i NRK P2s program Nyhetsmorgen torsdag sa at KrF har ansvaret for at titalls unge mennesker som har vokst opp i Norge, reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner, driver med krigshandlinger og massakrerer barn og kvinner.

– Jeg er glad for at han har gitt sin klare og uforbeholdne beklagelse i dette, sa Frp-leder Siv Jensen til samme program fredag morgen.

Les også: Hareide har «svartebok» med Frp-angrep

– Må roe ned

Nå mener Frp-lederen at det er på tide å roe ned etter krangelen mellom Sandberg og Kristelig Folkeparti (KrF).

– Jeg tenker at vi nå må roe gemyttene ned. Jeg mener det er mye godt i samarbeidet mellom de fire partiene som vi skal ta vare på, og det har alle fire partiene et ansvar for å gjøre, sier Jensen.

Sandberg har møtt kraftige reaksjoner etter uttalelsene.

«Hareide har fått nok av Per Sandberg. Det må jeg respektere, og han er vel ikke alene. Jeg sover uansett godt», skriver han i en tekstmelding til VG.

Han legger også til:

«Jeg har beklaget. Jeg registrerer at Hareide ikke er fornøyd. Det respekterer jeg, men noen ytterligere beklagelse kommer ikke. Og selvfølgelig har jeg ingen ønsker eller behov for noen tilgivelse fra Hareide eller KrF».

Les også: KrF-Hareide hudflettet Per Sandberg på direktesendt radio

«Svartebok»

Hareide har i lengre tid tatt vare på angrepene som har kommet fra Frp mot partiet. I en mappe på sitt kontor oppbevarer han det VG beskriver som flere titalls angrep på KrF og Venstre gjennom lengre tid.

– Jeg har lagt merke til at Frp stadig har kommet med uanstendige angrep på KrF. Dagen i dag er helt i særklasse, men over tid har det vært mange angrep. Derfor har jeg samlet dem for å finne ut om dette er en strategi fra Frp sin side. Jeg håper ikke at det er det, sier Hareide til avisen.

Bakgrunn: Sandberg hardt ut mot innvandringspolitikken

Jensen avviser overfor avisen at hennes parti har en strategi mot KrF.

– Vi har ingen strategi om å drive angrep på KrF. Det gjør vi heller ikke. Vi har engasjerte politikere som deltar i debattene, og av og til har vi uttalelser som går for langt, sier hun.

Personvernpolicy