Drapssiktet kvinne kan ha fjernet spor

Kvinnen (30) som er siktet for drap på ektemannen Helge Irgens, skal sammen med en bekjent ha vasket, revet av tapetet og malt veggene på soverommet der 61-åringen ble funnet død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppussingen på soverommet skal ha funnet sted i august i fjor, før Hordaland politidistrikt visste at de kunne stå overfor en drapssak, melder VG.

Det var i dette rommet at Helge Irgens (61) ble funnet død 25. juni samme år. I september forelå den endelige obduksjonsrapporten som sa at dødsfallet ikke var naturlig, men forårsaket av kullosforgiftning og medikamenter.

Etter det NRK erfarer var det ikke politiet, men en erfaren rettsmedisiner ved det laboratoriemedisinske Gades Institutt i Bergen som mistenkte at Irgens kunne ha dødd av kullosforgiftning.

61-åringens kone er nå siket for overlagt drap.

Les også: – Siktet kvinne søkte etter drapsmetode på nett

Nekter straffskyld

Det var først etter den endelige obduksjonsrapporten at politiet gjorde en fullverdig krimteknisk undersøkelse av soverommet – tre måneder etter dødsfallet, skriver Bergens Tidende.

– Det er begrenset hva man kan få ut av tekniske undersøkelser måneder etter at avdøde ble funnet, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland i Hordaland politidistrikt til VG.

Enken etter Irgens, en nå 30 år gammel, filippinsk kvinne, ble torsdag varetektsfengslet i fire uker av Nordhordland tingrett. Tingretten ga også politiet medhold i kravet om to ukers full isolasjon og medieforbud.

Kvinnen nekter for å ha noe med dødsårsaken å gjøre.

– Hun reagerer med sjokk og er sterkt preget over å ha blitt siktet for drap. Og hun erkjenner ikke straffskyld, sa kvinnens forsvarer Jannicke Keller-Fløystad til NTB onsdag.

Les også: Kvinne siktet for å ha forgiftet ektemannen

Pågrepet på flyplassen

Drapsofferets to døtre har vært sterkt kritisk til etterforskningen av drapet på faren, og til TV 2 har de fortalt at de flere ganger måtte ringe til politiet for å purre på at grunnleggende etterforskningsskritt skulle gjennomføres.

61 år gamle Helge Irgens ble funnet død på soverommet i parets bolig i Sund kommune utenfor Bergen 25. juni i fjor.

Da den 30-år gamle kvinnen var på ferie i hjemlandet Filippinene, bestemte politiet seg for å sikte henne for overlagt drap. Da hun tirsdag returnerte til Norge, ventet politiet på henne på Gardermoen.

Personvernpolicy