Fire og et halvt års fengsel etter dødsran

Bilde og blomster ved åstedet i Fredensborgveien der svenske Jonna Rask ble drept natt til tirsdag 30. april 2013. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
Bilde og blomster ved åstedet i Fredensborgveien der svenske Jonna Rask ble drept natt til tirsdag 30. april 2013. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

Tre av dem som deltok under ranet der svenske Jonna Rask ble drept på Fredensborg i Oslo, er dømt til straffer fra tre til fire og et halvt års fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juryen i Borgarting lagmannsrett frifant de tre tiltalte for medvirkning til dødsran på Jonna Rask og forøk på det samme mot kjæresten hennes i Oslo natt til 30. april i 2013.

De tre mennene på 22, 24 og 24 år var tiltalt for ran eller medvirkning til ran med døden eller betydelig skade til følge. Juryen i lagmannsretten svarte imidlertid «nei» på spørsmålet om skyld etter tiltalen. De ble i stedet kjent skyldige i grovt ran.

I Borgarting lagmannsrett er mennene nå dømt til fengselsstraffer på tre år, tre og et halvt år og fire og et halvt års fengsel for sin deltakelse. Med øks og brekkjern brøt de seg inn i leiligheten hvor Rask bodde sammen med kjæresten. Lagmannsretten skriver at det er nødvendige med strenge straffer selv om de tre ble frifunnet for dødsfølgen.

– Gjerningsmennene brukte øks, selv om det var natt, og alle fire visste at dette ville vekke naboene og føre til at politiet raskt ble tilkalt. Det ga utvilsomt dem som var på innsiden av døren grunn til stor og alvorlig frykt for vold mot seg, står det i domen.

En 30 år gammel mann ble i Oslo tingrett dømt for å ha drept den 26 år gamle svenske kvinnen og livstruende skadd kjæresten hennes. Dommen på 18 års fengsel mot ham er rettskraftig.

Personvernpolicy