Monikas mor krever erstatning fra politiet

Kristina Sviglinskaja og hennes bistandsadvokat Stig Nilsen krever 200.000 kroner i oppreisning fra politiet. Foto: Paul S. Amundsen / NTB scanpix
Kristina Sviglinskaja og hennes bistandsadvokat Stig Nilsen krever 200.000 kroner i oppreisning fra politiet. Foto: Paul S. Amundsen / NTB scanpix

Moren til den drepte åtte år gamle Monika Sviglinskaja mener politiet i Hordaland har utvist grov uaktsomhet i etterforskningen datterens død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristina Sviglinskaja sier hun ikke er bitter eller sint på noen etter sine erfaringer med politiet i Hordaland. Hun trodde aldri på konklusjonen om at datteren hadde tatt sitt eget liv og at det skulle gå nesten tre år før saken igjen ble etterforsket som drap.

Nå vil hun etter råd fra sin bistandsadvokat kreve en oppreisning på 200.000 kroner fra politiet, melder TV 2 som har møtt kvinnen i Litauen.

Les også: – Monika-saken ville trolig blitt etterforsket som drap i Oslo

– Jeg trodde ikke at jeg kunne havne i en slik situasjon hvor jeg ikke skulle ha tillit til politiet. Jeg stolte på politiet og håpet at det kunne bli løst, men det gikk bare i feil retning. Og det var veldig tungt å høre alle de uttalelsene om selvmord, sier Kristina Sviglinskaja til TV 2.

Bistandsadvokaten hennes, Stig Nilsen har anmeldt saken til Spesialenheten for politisaker. Han viser til rapporten fra Riksadvokaten som har pekt på en rekke feil i forbindelse med etterforskningen av saken.

– Det bygger på at det er utvist grov uaktsomhet ved Hordaland politidistrikt, såkalt organansvar, hvor vi da mener at to eller flere personer har utvist uaktsomhet og at dette samlet er å anse som grov uaktsomhet, sier Stig Nilsen.

Personvernpolicy