Leter etter kilden for gassen som drepte Helge Irgens

Det tok tre måneder før den endelige obduksjonsrapporten slo fast at Helge Irgens døde av kullosforgiftning. Nå leter politiet etter kilden for den dødelige gassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enken etter Helge Irgens (61), som i fjor sommer døde av kullosforgiftning og medikamenter, ble torsdag fengslet i fire uker i Nordhordland tingrett.

Tingretten ga politiet også medhold i kravet om to ukers full isolasjon og medieforbud for den 30 år gamle kvinnen, melder Bergens Tidende.

Retten mente det var skjellig grunn til å mistenke kvinnen for å ha drept ektemannen og delte politiets frykt for at bevis kunne gå tapt dersom hun ble løslatt.

Kvinnen anket avgjørelsen på stedet. Hun har helt siden pågripelsen nektet for å ha hatt noe med dødsfallet å gjøre. Det var hun som ringte nødnummeret etter at hun fant mannen død i fjor sommer.

Les også: – Siktet kvinne søkte etter drapsmetode på nett

Ukjent kilde

61 år gamle Helge Irgens ble funnet død på soverommet i parets bolig i Sund kommune utenfor Bergen 25. juni i fjor. Det var først da den endelige obduksjonsrapporten forelå i september at konklusjonen var at dødsfallet ikke var naturlig, men forårsaket av kullosforgiftning og medikamenter.

Politiets hypotese er at kvinnen dopet ned ektemannen, og deretter forgiftet ham med kullos.

– Hva som er kilden til kullos er ikke fastlagt og er en vesentlig poeng i etterforskningen, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland til NTB.

I en pressemelding fra politiet i Hordaland torsdag kveld utelukker etterforskerne at en sotflekk inne på soverommet hvor Irgens ble funnet er kilde til kullosforgiftningen. Bergens Tidende skriver torsdag kveld at enkens forklaringer om en brann noen dager før dødsfallet medførte den første siktelsen mot henne om falsk forklaring.

Les også: 27 drept i 2014

Huset solgt

I høst ble huset i Telavåg i Sund kommune solgt av de pårørende. Politiadvokaten bedyrer at etterforskerne fikk god nok anledning til å gjennomføre både de tekniske og taktiske etterforskningsskrittene som har vært nødvendige før bygningen skiftet eier. Det lokale politiet fikk blant annet bistand fra Kripos under undersøkelsene.

– Politiet har fra starten av etterforskningen arbeidet etter fire hypoteser: Drap, selvdrap, ulykke eller naturlig dødsfall, sier Høyland i pressemeldingen.

Da dødsårsaken ble kjent, ble ektefellen avhørt, men politiet hadde da ikke tilstrekkelig grunnlag for å sikte henne for drap.

Politiet ventet imidlertid med å opplyse om mistankene og den senere siktelsen til etter at kvinnen hadde kommet hjem fra en to og en halv måned lang ferie hos familien i hjemlandet Filippinene. Da kvinnen tirsdag returnerte til Norge, ventet politiet på henne på Gardermoen.

Personvernpolicy