Sjelden viltvideo gir nytt tigerhåp i Kina

Sibirsk tiger-familie filmet på viltkamera i Kina. Kan de endelig være tilbake i landet etter 65 år?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En viltvideo av en sibirsk tiger-familie filmet av WWF i Wangqing-naturreservatet i Kina gir nytt håp om at de sterkt utrydningstruede tigerne er på vei tilbake til landet.

Videoen viser en tigermor og hennes to tigerunger drøyt 3 mil fra den russiske grensa. Tigerne er tidligere observert like over den kinesiske grensa, men dette er første gang de er filmet så langt inne i landet.

Les også: Frankrike: «Tigeren» var ikke en tiger likevel

– Det er en bekreftelse på at de reetablerer seg. De er ikke bare på en snarvisitt fra den andre siden av grensa, sier Jon Barker i WWF til The Guardian. Han satte opp viltkameraet som fanget det historiske opptaket.

– Vi bør ikke bli hysteriske over denne ene videoen. Det er fortsatt en lang vei igjen. Men muligheten er der. Hvis myndighetene og lokalbefolkningen kan jobbe sammen, så er det ingen grunn til at det ikke kan finnes en bærekraftig populasjon av tigre igjen i Kina, sier han.

Tigerne forsvant fra området som følge av flere tiår med avskoging og krypskyting.

I dag finnes det omtrent 450 ville tigre igjen på den andre siden av grensa. WWF håper at hvis man får økt hjortebestanden i det kinesiske grenseområdet, så vil også tigerbestanden kunne ha større sjanser til å være levedyktig.

Personvernpolicy