Solberg og Jensen mener det var riktig å beklage

Frps Per Sandberg beklaget torsdag ettermiddag at han tidligere samme dag sa at KrF har ansvaret for at titalls unge mennesker som har vokst opp i Norge, reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner. Siv Jensen og Erna Solberg mener det var lurt av ham å beklage. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Frps Per Sandberg beklaget torsdag ettermiddag at han tidligere samme dag sa at KrF har ansvaret for at titalls unge mennesker som har vokst opp i Norge, reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner. Siv Jensen og Erna Solberg mener det var lurt av ham å beklage. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen sier det var klokt av Per Sandberg (Frp) å beklage uttalelser som gir KrF skylda for at unge innvandrere slutter seg til terrorgrupper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg mener det var riktig av Per Sandberg å beklage sine uttalelser overfor KrF. Det mener jeg var en klok beslutning, uttalelsene i dag tidlig gikk for langt, sier Solberg i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Diskusjonen blusset kraftig opp etter at Sandberg torsdag sa at KrF har ansvaret for at titalls unge mennesker som har vokst opp i Norge, reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner. Utspillet møtte kraftige reaksjoner hos Venstre og KrF.

Bakgrunn: Per Sandberg beklager uttalelse om KrF

– Tjener ikke debatten

Etter noen timer gikk Sandberg selv ut og beklaget ordbruken. Statsminister Erna Solberg fulgte opp med en uttalelse kort tid etter.

– Det er svært viktig å holde fast ved at det er den som begår en ugjerning som har ansvaret, slik at de kan straffeforfølges. Det klarte vi å holde fast ved etter 22. juli, og det må vi holde fast ved også når ugjerninger begås av voldelige islamister, skriver Solberg, og tilføyer:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Verken kampen mot terror eller den politiske debatten har noe å tjene på denne typen karakteristikker av andre politiske partier, skrev hun.

– Gikk for langt

Snart kom en uttalelse med samme budskap fra Frp-lederen.

– Per Sandberg har nå beklaget sine uttalelser ovenfor KrF. Det mener jeg var en klok beslutning, uttalelsene i dag tidlig gikk for langt, skriver Jensen.

– KrF og Venstre er regjeringens samarbeidspartier, jeg er opptatt av å dyrke det positive i det samarbeidet, legger hun til.