Mann erklærte seg skyldig i hundedrapssak i Moss

En 29 år gammel mann er tiltalt for å ha avlivet hunden Lukas på smertefull måte. Han erklærte seg skyldig da han møtte i Moss tingrett torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg føler på mange måter at jeg allerede er straffet, sa den tiltalte, før han erkjente seg skyldig, skriver Moss Avis.

– Men jeg gjorde det jeg gjorde for å avlive hunden, ikke for å utøve vold mot et dyr. Det var ingen sadisme i handlingen, og det var ingen tilfredsstillelse for meg å gjøre det jeg gjorde, la han til.

Strafferammen for tiltalepunktene er tre års fengsel. Statsadvokatene i Oslo varsler også at det vil bli lagt ned påstand om at mannen ilegges forbud mot å eie eller bruke hund og andre husdyr.

Det var søndag 20. juli i fjor at forbipasserende så hunden i vannet under Krapfossbrua i Vansjø i Moss. Saken førte til sterke reaksjoner både lokalt og på riksplan. Flere hundre mennesker – mange med hunder – samlet seg til en minnestund for den døde hunden. Dyrevernalliansen utlovet en dusør på 10.000 kroner for oppklarende tips.

Ifølge tiltalen avlivet mannen blandingshunden Lukas ved å feste båndet til et betongrør han fant på stedet natt til 17. juli. Hunden ble deretter kastet 6,5 meter fra brua og ned i Vansjø. Den ble dratt under vann av vekten og døde.

Det er satt av to dager til saken i Moss tingrett.

Personvernpolicy