82-åring i fengsel etter promillekjøring

En 82 år gammel mann er i Jæren tingrett dømt til 30 dagers ubetinget fengsel etter at han ble tatt for å kjøre bil med 2,65 i promille.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gamle mannen fortalte i retten at han hadde kjørt til et kjøpesenter i Klepp kommune den 15. mars i fjor og at han kjøpte en flaske sprit på polet der, skriver Aftenbladet.

Mens han fremdeles var på senteret drakk han noe av flaska, men kom plutselig på at han hadde parkert ulovlig på utsiden. Derfor gikk han til bilen for å flytte den. Vitner fortalte i retten om flere nestenkollisjoner med andre biler. Til slutt endte turen med at 82-åringen kjørte ned et skilt på en midtrabatt.

Blodprøven som ble tatt av mannen en halv time senere viste en promille på 2,65. Jæren tingrett viser i dommen til at den korte turen til mannen utgjorde en fare for andre og konkluderer med at det måtte reageres strengt. Mannen selv hevdet at han følte seg helt fin da han kjørte.

Domstolen tar ikke stilling til om 82-åringen er soningsdyktig og har overlatt til Kriminalomsorgen å vurdere eventuell hjemmesoning med fotlenke. Han må også betale 10.000 kroner i bot og 2.000 kroner i sakskostnader.

Personvernpolicy