– Terrorangrep i Paris nær avlyst på grunn av magesyke

Frankrikes president François Hollande etter et besøk hos Danmarks ambassadør i Paris etter terrorangrepene i København. Imens er det kommet opplysninger som viser at terrorangrepene i Paris var nær ved å bli utsatt. Foto: Philippe Wojazer (Reuters)
Frankrikes president François Hollande etter et besøk hos Danmarks ambassadør i Paris etter terrorangrepene i København. Imens er det kommet opplysninger som viser at terrorangrepene i Paris var nær ved å bli utsatt. Foto: Philippe Wojazer (Reuters)

Magesyke hos en av gjerningsmennene førte nesten til at terrorangrepet i Paris ble utsatt, ifølge den franske avisen Le Monde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen skriver at Said Kouachi, en av de to brødrene som angrep satirebladet Charlie Hebdo, ble rammet av magesyke og var sengeliggende dagen før angrepet. Hele hans familie var rammet, og kvelden før ringte broren Chérif hjem til storebroren for å høre hvordan det gikk med Saïds lille sønn. Opplysningene er basert på nye opplysninger fra politiets etterforskning av saken, som Le Monde har fått tilgang til.

Les også: Charlie-spaltist: – I kveld er vi alle dansker

Det er grunn til å tro at Charlie Hebdos ukentlige redaksjonsmøte var årsaken til at angrepet likevel ble gjennomført 7. januar, selv om Saïd etter alt å dømme fortsatt følte seg syk samme morgen. Han tok blant annet medisiner mot kvalme.

Etterretningsinformasjonen gir et unikt innblikk i hva de to brødrene, samt den tredje gjerningsmannen Amedy Coulibaly, gjorde i timene før angrepet.

Etterforskerne har også funnet en sms som ble sendt fra brødrene Kouachi til Coulibaly bare en time før angrepet på Charlie Hebdo. Tekstmeldingen anses som et bevis på at de to terrorangrepene 7. og 9. januar var koordinert, men innholdet i den er ikke kjent.

Les også: Charlie Hebdo har mangedoblet antall abonnenter

Personvernpolicy