Meny

Vedtok umulig forslag

UGYLDIG VEDTAK: Hordaland SVs forslag om å sette Hordaland politidistrikt, ledet av politimester Geir Gudmundsen (t.v.), under administrasjon kan ikke gjennomføres. (Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hordaland SV vedtok en uttalelse om at politidirektøren må overta styringen med Hordaland politidistrikt etter opprullingen av Monika-saken. Men i ettertid viser det seg at noe slikt ikke er mulig.

Årsmøtet i fylkeslaget vedtok søndag en enstemmig uttalelse hvor det vises til feilene som er begått i Monika-saken, og hvor partiet mener det ikke er tilstrekkelig at politimester Geir Gudmundsen midlertidig har trådt til side.

Jussprofessor Ørnulf Rasmussen sier til Bergensavisen at Norge ikke har noen juridisk ordning eller rettslige reguleringer som tilsier at et politidistrikt kan settes under administrasjon.

Politidirektoratet bekrefter at det ikke mulig å sette en politimester eller et politidistrikt under administrasjon. Den eneste måten å avskjedige en politimester, som er utnevnt av Kongens i statsråd, er å reise sak. Dette har heller aldri er skjedd tidligere, ifølge Politidirektoratet.

– Det SV mener er at Hordaland politidistrikt er uten tillit, og at politidirektør og i siste instans justisministeren, må ta radikale grep på vegne av innbyggerne i Hordaland, sier leder i Hordaland SV, Steinar Nørstebø som erkjenner at de ikke på forhånd sjekket i partiet om det vedtatte tiltaket var juridisk gjennomførbart.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært