Advokat overrasket hvis 22-åringen var terroristen

Den antatte gjerningsmannens tidligere forsvarer blir «ordentlig overrasket» om 22-åringen faktisk har gjort det politiet tror, skriver han i en tekstmelding til Ritzau. Foto: NTB scanpix
Den antatte gjerningsmannens tidligere forsvarer blir «ordentlig overrasket» om 22-åringen faktisk har gjort det politiet tror, skriver han i en tekstmelding til Ritzau. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere forsvareren til den antatte terroristen i København, sier han er overrasket hvis hans tidligere klient viser seg å være terroristen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet tror Omar Abdel Hamid El-Hussein, som ble skutt og drept av politiet natt til søndag, var alene om å gjennomføre de to angrepene i København i helgen.

Advokat Rolf Lindegaard Gregersen bekrefter overfor nyhetsbyrået Ritzau at hans tidligere klient slapp ut av fengsel for litt over to uker siden.

Les også: To siktet for medvirkning til drap etter terroren i Danmark

I en tekstmelding skriver han at han blir «ordentlig overrasket» om 22-åringen faktisk har gjort det politiet tror.

«Men som følge av min taushetsplikt som advokat, kan jeg ikke uttale meg om mine tidligere eller nåværende klienter», skriver Gregersen.

Les også: Antatt terrorist dømt for uprovosert vold

Fakta om den antatte terroristen i København:

  • Omar Abdel Hamid El-Hussein (22) ble løslatt fra fengsel bare for et par uker siden. Han hadde sonet en dom for grov vold, etter at han tilsynelatende helt uprovosert knivstakk en ung mann i beinet på et tog i København i 2013.
  • Sjefen for sikkerhetstjenesten PET sier mannen var på tjenestens radar, og mener El-Hussein kan ha blitt inspirert av terrorangrepene i Paris i begynnelsen av januar.
  • Han var bosatt i boligområdet Mjølnerparken på Nørrebro, like ved Svanevej der han ble drept av politiet natt til søndag.
  • El-Hussein var bevæpnet med pistoler da han ble skutt og drept. Politiet har også funnet et tohåndsvåpen, trolig en maskinpistol eller et automatgevær.
  • Politiet har sagt at El-Hussein trolig handlet alene, og at det ikke er noe som tyder på at han har vært i konfliktområder som Syria eller Irak.
  • To menn er imidlertid siktet for medvirkning til drap, etter at de skal ha hjulpet El-Hussein med å skaffe våpen.

(Kilder: Politiet, NTB, Ritzau)