Meny

Strauss-Kahn: – Ikke mer enn fire sexfester i året

Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn skal denne uken forklare seg i Carlton-saken. Foto: AFP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn sier han ikke visste at kvinnene på sexfestene var prostituerte, og at antall fester han blir sagt å ha tatt del i, er sterkt overdrevet.

– Når du leser tiltalen får du inntrykk av at dette dreide seg om ville aktiviteter, sa Strauss-Khan da han forklarte seg om Carlton-saken i retten i Lille tirsdag.

– Men det var fire ganger i året, ikke noe mer enn det. Det var ikke en aktivitet som var ute av kontroll, slik det hevdes, sa han.

Strauss-Khan er tiltalt for hallikvirksomhet, etter å ha deltatt på sexfester i regi av en større prostitusjonsring med tilknytning til Hotel Carlton i Lille. Den tidligere IMF-sjefen og finansministeren nekter skyld.

– Jeg har ikke gjort noe kriminelt, sa han.

Les også: Strauss-Kahn møtt av toppløse demonstranter

Toppløse demonstranter

Toppløse demonstranter kastet seg mot Strauss-Kahns bil da han ankom rettslokalene tirsdag morgen. «Halliker. Kunder. Skyldige» sto det på brystkassen til en av demonstrantene.

Strauss-Kahn er den mest profilerte av de 14 tiltalte i saken, men har trolig en mer perifer rolle enn mange av sine medtiltalte, som inkluderer politifolk, en advokat, en prostituert og en bordelleier kjent som «halliken Dodo».

Les også: Strauss-Kahn: – Jeg har aldri vært på det hotellet

Strauss-Kahn har tre dager på seg til å forsvare seg mot anklagene om at han organiserte selskaper med prostituerte i Paris, Brussel og Washington. To av kvinnene som skal ha deltatt, sitter i rettssalen.

Kunne blitt president

65-åringens drøm om å bli Frankrikes president ble knust da han måtte gå av som sjef for IMF, Det internasjonale pengefondet, i 2011. Det skjedde etter overgrepsanklager fra en stuepike på et hotell i New York. Saken endte i forlik i 2012, samme år som Strauss-Kahn dukket opp i politiets etterforskning av Carlton-saken.

Prostitusjon er lovlig i Frankrike, og spørsmålet retten skal ta stilling til, er om de tiltalte har skaffet prostituerte til andre. For å bli kjent skyldig i organisert hallikvirksomhet, må man ha organisert, oppfordret til eller tjent på prostitusjonen.

Populært