Meny

Politiet vil tiltale Gjermund Cappelen

INVESTOREN: Gjermund Cappelen (47). Foto: Privat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten ber om at Gjermund Cappelen og sju medhjelpere tiltales for oppbevaring eller distribusjon av 1,2 tonn hasj, melder TV 2.

Asker og Bærum politidistrikt har sendt sin innstilling til Oslo statsadvokatembeter.

– Ja, vi har for så vidt blitt ferdige med etterforskningen av saken. Den ble formelt sendt over til statsadvokaten på mandag, sier påtaleansvarlig Janne Danielsen i Asker og Bærum politidistrikt til TV 2.

Forsvarer ikke overrasket

Politiadvokaten vil ikke kommentere saken eller innholdet i innstillingen til NTB. Ifølge TV 2s opplysninger ber påtalemyndigheten om at Cappelen og sju medhjelpere tiltales for oppbevaring eller distribusjon av 1,2 tonn hasj.

– Dette er ingen overraskelse. Det har ligget i kortene hele tiden at det vil bli tatt ut tiltale, sier Cappelens forsvarer, advokat Benedict de Vibe til NTB.

Les også: Cappelen har innrømmet mer hasjsmugling

Cappelen er den antatte hovedmannen i en hasjliga i Bærum som politiet avslørte i fjor. Han ble varetektsfengslet i fire nye uker i midten av januar, og har sittet fengslet i nesten 400 dager. Han har erkjent å ha innført et større parti med hasj til Norge.

Nekter avhør

Også den tidligere polititoppen Eirik Jensen er blitt trukket inn i saken. Han er siktet for grov korrupsjon og medvirkning til grov narkotikaforbrytelse. Jensen nekter straffskyld og ble løslatt fra varetekt i juni i fjor. I avhør har Cappelen hevdet at Jensen bisto med opplysninger og hjelp som gjorde det mulig for ham å smugle inn store mengder hasj til landet, noe Jensen har nektet for.

Etter løslatelsen har Jensen også nektet å la seg avhøre av Spesialenheten, til tross for at han har fått innsyn i anklagene som er rettet mot ham.

– Det er for vår del tilstrekkelig å vise til de omfattende lekkasjene i saken helt fra starten og inntil ganske nylig, til og med fra dokumenter som har vært stemplet som strengt konfidensielle, sa Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen til Dagbladet tidligere i måneden.

Den kommende rettssaken er forhåndsberammet til Asker og Bærum tingrett i midten av september, ifølge TV 2. Det er satt av seks uker til saken.
Populært