Meny

Fransk klinikk må betale 17 millioner for babybytte

Manon Serrano sammen med moren Sophie Serrano på vei ut av en rettssal. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fødselsklinikk i Frankrike må betale 2 millioner euro, 17 millioner kroner, til to familier som fikk med seg hverandres baby for 20 år siden.

Erstatningen fra klinikken er en seksdel av det opprinnelige kravet, og retten forkastet familiens sak mot de involverte legene. Likevel sier den ene familiens advokat at de er «fornøyd med rettens anerkjennelse av at sykehuset er ansvarlig.»

Historien startet i 1994, da tre babyer – en gutt og to jenter – ble født med gulsott på en klinikk i Cannes. De tre ble plassert i samme kuvøse for behandling. Under behandlingen ble de to nyfødte jentene forvekslet av en hjelpepleier.

Mødrene undret seg over babyenes hårlengde da de fikk dem tilbake, men ble likevel sendt hjem med feil baby.

Sophie Serranos ektemann bestemte seg for å ta en farsskapstest. Dattera Manon hadde nemlig langt mørkere hudfarge enn ham selv. Da Sophie Serrano også tok en DNA-test, viste det seg at ingen av dem var biologisk opphav til den nå ti år gamle jenta.

Da det ble klarhet i hva som hadde hendt, bestemte de to familiene seg for å møte hverandre. De bestemte seg for ikke å bytte barna tilbake.

Populært